Ποιοί Είμαστε

 

Ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση» ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2003 από γονείς και φίλους αυτιστικών παιδιών, προκειμένου να εργαστεί για τη διασφάλιση των ισότιμων δικαιωμάτων τους στη ζωή και να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο για το πρόβλημα του αυτισμού.

Σήμερα, στην Ελλάδα, τα ειδικά θεραπευτικά κέντρα όπου γίνεται διάγνωση, θεραπεία και εκπαίδευση των αυτιστικών παιδιών είναι ελάχιστα, ενώ δεν υπάρχουν ειδικά πλαίσια για την εκπαίδευση και αποκατάσταση – επαγγελματική και κοινωνική – των αυτιστικών παιδιών από την ηλικία των δέκα (10) ετών και άνω. Και κυρίως, κανένα δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για τη δια βίου κάλυψη και προστασία των αυτιστικών παιδιών, που αποτελεί και το βασανιστικότερο και βασικότερο μέλημα των γονέων τους, όταν θα κλείσει για αυτούς ο βιολογικός τους κύκλος …

Βασικός και άμεσος στόχος του Συλλόγου η ίδρυση πρότυπων δομών εκπαίδευσης (Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας)  και  και δομών ημιαυτόνομης διαβίωσης (Ξενώνας-ΣΥΔ) για παιδιά ηλικίας από δέκα (10) ετών και άνω.

Μελλοντικός και ύψιστος στόχος μας, η ίδρυση σύγχρονου Οικοτροφείου, ώστε να διασφαλιστούν τα μέσα για μια προστατευμένη και αξιοπρεπή ζωή, καθ’όλη τη διάρκεια του βίου τους και κυρίως, όταν δε θα έχουν την φροντίδα των γονέων τους.

Το νέο μας σύνθημα είναι «χτίσε κι εσύ το σπίτι του αυτισμού».  Γιατί αυτό ακριβώς οραματιζόμαστε να είναι η Αναγέννηση, ένα σπίτι φιλόξενο για όλα τα αυτιστικά παιδιά, μια αγκαλιά προστασίας και αγάπης, το καταφύγιο τους.

Στο δύσκολο, όμως, δρόμο μας έχουμε οπωσδήποτε ανάγκη τη βοήθειά σας, ηθική, ή οικονομική. Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε αρωγό μέλος του Συλλόγου μας, ή θέλετε περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 210-8322477.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος μας αποτελείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από γονείς που έχουν στην οικογένεια τους αυτιστικό άτομο.Ο Σύλλογος μας διαθέτει 24 μέλη εκ των οποίων τα 22 έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον άτομα με αυτισμό , επιπλέον έχουμε δύο ζευγάρια με υιοθετημένα αυτιστικά παιδιά δύο χωρισμένες κυρίες με αυτιστικά παιδιά καθώς και ένα ζευγάρι κωφαλάλων με αυτιστικό παιδί .

Ο Σύλλογος μας με το (ΦΕΚ 544 /Α 02-03-16) απέκτησε Πιστοποίηση από το ΕΚΚΑ για τις δράσεις του και την παροχή πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε ΑΜΕΑ.

Εάν επιθυμείτε να μας ενισχύσετε οικονομικά, μπορείτε να καταθέσετε τη δωρεά σας στον Τραπεζικό Λογαριασμό:

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε

ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6041130924174

ΙΒΑΝ GR1101710410006041130924174