Ποιοί Είμαστε

 

Ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγεννηση» ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2003 από γονείς και φίλους αυτιστικών παιδιών, προκειμένου να εργαστεί για τη διασφάλιση των ισότιμων δικαιωμάτων τους στη ζωή και να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο για το πρόβλημα του αυτισμού.

Σήμερα, στην Ελλάδα, τα ειδικά θεραπευτικά κέντρα όπου γίνεται διάγνωση, θεραπεία και εκπαίδευση των αυτιστικών παιδιών είναι ελάχιστα, ενώ δεν υπάρχουν ειδικά πλαίσια για την εκπαίδευση και αποκατάσταση – επαγγελματική και κοινωνική – των αυτιστικών παιδιών από την ηλικία των δέκα (10) ετών και άνω. Και κυρίως, κανένα δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για τη δια βίου κάλυψη και προστασία των αυτιστικών παιδιών, που αποτελεί και το βασανιστικότερο και βασικότερο μέλημα των γονέων τους, όταν θα κλείσει για αυτούς ο βιολογικός τους κύκλος …

 

Ήδη έχει επιλεγεί ο χώρος όπου θα οικοδομηθεί το Καταφύγιο «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» σε κατάφυτη περιοχή στο Γραμματικό  Αττικής, έκτασης 11 περίπου στρεμμάτων.

 

Βασικός και άμεσος στόχος του Συλλόγου η ίδρυση πρότυπων δομών εκπαίδευσης και δομών αυτόνομης διαβίωσης (Ξενώνας) για παιδιά ηλικίας από δέκα (10) ετών και άνω.

Μελλοντικός και ύψιστος στόχος μας, η ίδρυση σύγχρονου Οικοτροφείου, ώστε να διασφαλιστούν τα μέσα για μια προστατευμένη και αξιοπρεπή ζωή, καθ’όλη τη διάρκεια του βίου τους και κυρίως, όταν δε θα έχουν την φροντίδα των γονέων τους.

Το νέο μας σύνθημα είναι «χτίσε κι εσύ το σπίτι του αυτισμού».  Γιατί αυτό ακριβώς οραματιζόμαστε να είναι η Αναγέννηση, ένα σπίτι φιλόξενο για όλα τα αυτιστικά παιδιά, μια αγκαλιά προστασίας και αγάπης, το καταφύγιο τους.

Στο δύσκολο, όμως, δρόμο μας έχουμε οπωσδήποτε ανάγκη τη βοήθειά σας, ηθική, ή οικονομική. Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε αρωγό μέλος του Συλλόγου μας, ή θέλετε περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 210-8322477.

Εάν επιθυμείτε να μας ενισχύσετε οικονομικά, μπορείτε να καταθέσετε τη δωρεά σας στον Τραπεζικό Λογαριασμό:

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε

 

ΑΡΙΘ.ΛΟΓ. 6041130924174

ΙΒΑΝ GR1101710410006041130924174

Ο Αυτισμός είναι μια χρόνια αναπτυξιακή διαταραχή, που εκδηλώνεται στους πρώτους τριάντα (30) μήνες ζωής και κυρίως, στα αγόρια.

Το παιδί με αυτισμό (εαυτισμό) δυσκολεύεται να κατανοήσει όσα βλέπει, ακούει και γενικά αισθάνεται, με αποτέλεσμα να κλείνεται στον εαυτό του

Έτσι παρατηρούμε τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Διαταραχή στην επικοινωνία (λεκτική και μη λεκτική).
  • Διαταραχή στην κοινωνικοποίηση (δυσκολία κοινωνικής επαφής και σχέσης).
  • Δυσκολία στην ανάπτυξη παιχνιδιού και φαντασίας.
  • Το ρεπερτόριο των συμπεριφορών (παρουσία στερεοτυπιών, αντίσταση στην αλλαγή).

 

Ο Αυτισμός παρουσιάζεται σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις φυλές, τις εθνικότητες και τις κοινωνικές τάξεις. Σύμφωνα με διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα, στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, τα άτομα με κάποια μορφή αυτισμού – καθώς πρόκειται για πολύπλοκη διαταραχή – κάθε ηλικίας, υπολογίζονται σε 30-40.000, ενώ κάθε χρόνο προστίθενται στην ομάδα αυτή 300-400 παιδιά.

Ο Αυτισμός, δυστυχώς, δεν προλαμβάνεται και δεν θεραπεύεται, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, καθώς η ακριβής αιτιολογία του είναι ακόμα άγνωστη. Έτσι, ένα παιδί με αυτισμό θα γίνει ένας ενήλικας με αυτισμό.

Η έγκαιρη και έγκυρη, όμως, διάγνωση και η πρώιμη διεπιστημονική παρέμβαση μπορούν να βελτιώσουν όχι μόνο τα συμπτώματα του αυτισμού, αλλά και να βοηθήσουν το παιδί με αυτισμό να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ικανότητές του.

Βοηθήστε μας, λοιπόν, να τους προσφέρουμε τα ισότιμα δικαιώματά τους στην υγεία, στην εκπαίδευση, στη ζωή και την ευκαιρία να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Γίνετε κι εσείς αρωγός και συνοδοιπόρος στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε στα αυτιστικά παιδιά μας την αξιοπρέπεια που δικαιούνται. Γιατί ένα παιδί που υποφέρει μας αφορά όλους!